Hotel POS Software

De ultieme systeemintegratie tussen hotel en restaurant of bar

Eendracht tussen hotel PMS en restaurant/bar POS software bespaart een hoop zorgen. Clock POS en Clock PMS Suite werken in perfecte harmonie, met electronisch handtekenen, een vloeiende overzetting van tickets naar rekeningen, een gedeelde database, gezamelijke rapportering en nog veel meer.

Transfer POS tickers naar het PMS

Tablet displaying restaurant bill transfer to hotel folio with Clock POS

Overzetten naar een kamerrekening

Hotelgasten verkiezen vaak om hun restaurantrekening aan het eind van hun verblijf te betalen. Veelal resulteert dit in een papierwinkel tussen restaurant/bar en front office. Kwestie van netjes bijhouden en zeker niet verliezen... Het vloeiend electronisch kunnen overzetten is natuurlijk de oplossing. Met een paar kliks staat de hele ticket op de kamerrekening, om later makkelijk terug te vinden!


Overzetten naar een bedrijfsrekening

Vergeet de vele rekeningen aan diverse bedrijfsklanten die lastig bij te houden en eenvoudig misplaatst zijn. De POS en het PMS gebruiken één database en bedrijfsprofielen zijn gedeeld beschikbaar. Zo is een POS ticket net zo eenvoudig op een bedrijfsrekening gepost als het verblijf en ontbijt vanuit het PMS. Verzamel zo alle aanrtekeningen en stuur het hen periodiek, bijvoorbeeld ééns per maand.


Overzetten naar een groepsrekening

Groepsverblijven zijn eenvoudiger te beheren wanneer alle kosten op één rekening worden geplaatst. Omdat een groepsverblijf gekoppeld is aan een gasten- of bedrijfsprofiel en deze gedeeld wordt door de POS en het PMS, kunnen restaurant- of bartickets van groepsleden met een paar kliks op de groepsrekening worden gezet.


Electronische handtekeningen

Een misverstand met een gast over een restaurant- of barticket kan snel en eenvoudig worden verholpen. Al hetgeen aangerekend is immers door hun erkend en aanvaard, door electronisch te handtekenen alvorens de ticket werd overgezet. De nauwe integratie tussen Clock PMS Suite en Clock POS zorgt hierbij voor een vlotte en probleemloze operatie, open simpelweg de rekening in kwestie voor nazicht.

Eenvoudig te onderscheiden

De POS tickets die zijn overgezet naar een PMS rekening zijn daar eenvoudig als dusdanig te onderscheiden. De individuele items van een ticket kunnen worden weergegeven, gesorteerd per voeding of dranken. Zo is het eenvoudig op te zoeken wat er werd overgezet, zelfs per item.

Een transfer annuleren

Foutieve transfers komen voor: verkeerde ticket, verkeerde rekening, aanpassing vergeten, enz, enz. Dit mag geen probleem zijn en dat is het ook niet. Onnodig om elk item apart na te trekken en één voor één te verwijderen. Annuleer simpelweg de transfer, reken de items alsnog correst aan en transfer de ticket opnieuw. Dat is alles. De kamerrekening komt zo vanzelf goed, opgeruimd staat netjes!

Van hotel naar Restaurant of Bar

De integratie van PMS en POS werkt in beide richtingen dus het werkt ook voor rooms service die wordt besteld via het self service portaal. Deze functie werkt volautomatisch. De bestelling gaat direct naar de keuken of bar en de items worden rechtstreeks op de kamerrekening gezet. Niets hoeft te worden overgezet. Iemand moet de bestelling nog gaan brengen, dat wel.

Gedeelde database voor profielen

Gezamelijke rapportering

De integratie tussen de diverse systeemonderdelen is één van de troeven van Clock Software. Voor gebruikers met de relevante rechten betekend dit bijvoorbeeld dat gecombineerde omzetrapporten voorhanden zijn. In de diverse rapportschermen selecteer je eenvoudig voor welk(e) systeemaccount(s) de data moet worden weergegeven, bijvoorbeeld om een collectief beeld van de financiële situatie te krijgen.

Makkelijk volgen en controleren

Door de transparante integratie tussen de systeemonderdelen is het volgen van overgezette tickets kinderspel. Items aangerekend op de POS en overgezet naar een bedrijfsrekening of kamerrekening - het kan nadien eenvoudig worden beheerd vanuit zowel POS als PMS. Ook als items nadien zijn verzet van één hotelrekening naar de andere, wordt de oorsprong of waar het item gevonden kan worden duidelijk aangegeven. Niets is verloren, alles blijft onder controle.